Připravte si osvěžující ledový čaj Mango.

1. 9. 2023

Vyzkoušejte osvěžující symfonii chutí v našem tropickém ovocném čaji Mango mambo! Sladký mango, šťavnatý ananas, kyselý pomeranč a sladké jahody se spojily do jedinečného nápoje, který vás okamžitě přenesou na pláž pod palmami. V každém doušku se setkáváte s exotickou sladkostí a zdravím prospěšnými látkami. Náš ovocný čaj je letním osvěžením, které si zamilujete!

Letní dny, to je čas, kdy toužíme po něčem osvěžujícím, něčem, co nám dodá energii a zároveň příjemně ochladí.  A co by mohlo být lepšího než sklenka tohoto jedinečného tropického ledového ovocného čaje? Je to jako malá dovolená pro vaše chuťové buňky, která vás okamžitě přenese do tropického ráje.

 

Co najdete v sáčku?

Sladké Mango: V tomto nápoji zaujímá mango roli krále sladkosti. Jeho intenzivní a exotická chuť se snoubí s příjemnou sladkostí, která působí jako letní polibek. Každý doušek je slunečným dnem na tropické pláži.

Šťavnatý Ananas: Ananas přináší do mixu svou svěžest a kyselost. Je to jako kousnutí do šťavnatého zralého kousku. Bromelain, který obsahuje, pomáhá trávicímu systému a dodává nápoji jiskru exotiky.

Svěží Pomeranč: Pomeranč přidává do nápoje kyselost a jemnou sladkost. Jeho šťáva je jako výbuch citrusového světla na vašem jazyku. Vitamín C v pomeranči vás nabije energií a posilní váš imunitní systém.

Sladké Jahody: Jahody přicházejí s něhou a sladkostí. Jsou to drobná ovocná pokladnice plná vitaminu C a antioxidantů. Každý kousíček jahody je jako malý burst radosti v každém doušku.

Tento nápoj není jen o chuti, je to také balzám pro vaše tělo. Vitamíny, minerály a antioxidanty z těchto exotických plodů nejenže okouzlují vaše chuťové buňky, ale také pečují o vaše zdraví. A co je nejlepší na tomto tropickém ovocném čaji? Je jednoduchý a rychlý k přípravě, což z něj dělá ideálního společníka pro každý horký letní den. Tak proč si neudělat malou dovolenou přímo v pohodlí vašeho domova? Se sklenkou tohoto tropického nápoje se budete cítit, jako byste právě usedli na bílý písek pod palmami a poslouchali šumění oceánu. Tak si dopřejte trochu exotiky a osvěžení s naším tropickým ovocným čajem!

Osvěžení pro horké dny

Neexistuje nic lepšího než osvěžit se během letního dne, a tohle je nápoj, který vám to umožní. Kombinace ledu a osvěžujícího tropického ovoce vám dodá energii a ochladí. Je to také vynikající volba na grilování, pikniky nebo večerní oslavy.

Snadná příprava

Pokud se ptáte, jak tento lahodný nápoj připravit, není to vůbec složité. Zde je jednoduchý postup:

Varianta sypaného čaje: 

čaj si lze připravit dopředu do velké karafy

  • vylouhujte 100g čaje na 5l vařící vody
  • čaj louhujte bez sítka přímo ve vodě
  • nechte schladnout
  • podávejte na led, ozdobte citrusy a mangem a do sklenice lze přidat 2 cl cukrového sirupu nebo cukr třtinový

Mango Mambo
Ovocný čaj, 200g

 

Varianta sypaného porcovaného čaje v pyramidových sáčcích: 

  • čaj vylouhujte v 1,5 dcl vařící vodě cca 4 minuty.
  • přidejte 2 cl cukrového sirupu nebo třtinový cukr
  • do sklenice přidejte kostky ledu a ozdobte citrusy a mangem
  • popřípadě dolejte vodou

Variabilita

Tento recept na ledový čaj je ohromně variabilní, což znamená, že si můžete hrát s ingrediencemi, aby odpovídaly vašim chuťovým preferencím a momentálním náladám. Například můžete přidat pár kapek vanilkového extraktu pro jemnou sladkost. Pokud máte chuť na ještě větší osvěžení, zkuste přidat několik lístků máty, což přidá ještě více osvěžení. Pro ty, kteří mají rádi malinko víc složitosti, je možné přidat trochu nakrájeného čerstvého zázvoru, který přidá do nápoje pikantní nádech. Experimentování s různými kombinacemi ingrediencí vám umožní objevit nové vrstvy chuti a udělat si tento tropický ovocný čaj zcela svým vlastním způsobem.

Když se ochladí, tento čaj vás vždy zahřeje

Můžete si užít teplou variantu čaje Mango Mambo, a nemusíte se obávat, že by chuť byla méně dobrá! Pokud si připravujete sypaný čaj, doporučujeme použít 6 až 8 gramů čaje na každý litr vody. Pokud volíte porcovaný čaj, stačí zalít sáček 300 ml horké vody a nechat ho louhovat po dobu 6 až 8 minut. Vaše chuťové buňky si tak užijí dokonalý zážitek z exotického čaje.

Ať chutná!

Ať už si tento tropický ovocný čaj připravíte jako osvěžující letní nápoj nebo ho zvolíte jako hřejivý šálek, jedná se o ideální způsob, jak si vychutnat léto a zároveň pečovat o své zdraví. Tato osvěžující směs plná vitamínů a exotických chutí vám dokonale pomůže vypořádat se s letním horkem a dodá energii. Tak proč váhat? Vyzkoušejte tento fantastický nápoj ještě dnes, a vaše chuťové buňky vám za to budou nesmírně vděčné!

 

 

 

Zpět na články