Kávové novinky z naší pražírny a skvělé osvěžení pro horké letní dny

1. 8. 2024

Léto je v plném proudu a my v Mia Coffee máme pro vás celou řadu lahodných novinek, které vám zpříjemní horké dny. Vybrali jsme pro vás čtyři novinky s rozdílným chuťovým charakterem a pražením. Přečtěte si více o našich nových kávách a připravte se na skvělý zážitek.

Brazilie Manga Larga / Espresso

Farma Rancho Grande začala s pěstováním kávy již v roce 1933. Dnes ji vede rodina Reisů, která nejen pěstuje kávu, ale také chová krávy na mléko a maso. Investice do moderního bydlení pro zaměstnance podtrhuje jejich závazek k udržitelnosti a péči o komunitu. V této sladké kávě odrůdy Mundo Novo, přirozeně vzniklé křížením Typica a Bourbon, vyniká plná chuť višní, rozinek a kakaa.

Více informací zde.

Rwanda Nyungwe / Espresso

Tato výjimečná káva pochází z farem v kopcích horského deštného pralesa Nyungwe. Vysoce kvalitní vulkanická půda a ideální klimatické podmínky přispívají k její plné chuti a sladkosti. Farmáři sbírají zralé třešně ručně a suší je na slunci, což zachovává jedinečný chuťový profil s tóny jahody, broskve a jogurtu.

Více informací zde.

Peru Eli Espinoza / Filtrovaná káva

Eli Espinoza, který vlastní 4 hektary kávovníků ve vesnici Las Pirias, pečuje o své plantáže s odrůdami typica, caturra a bourbon s mimořádnou pečlivostí. Díky solární sušárně, kterou Eli nedávno nainstaloval, má nyní lepší kontrolu nad sušením kávy. Výsledkem je káva s výraznými tóny mandarinky, šeříku a medu, kterou si zamilujete.

Více informací zde.

Kolumbie Suukala / Filtrovaná káva

Káva z oblasti Ortega v Tolimě pochází od 35 drobných pěstitelů, členů sdružení Cafe Agrario. Navzdory výzvám spojeným s občanskou válkou se zaměřují na produkci výběrové kávy a ekologické výrobní postupy. Fermentace v kachlové nádrži a sušení na afrických lůžkách dodávají této kávě její nezaměnitelný chuťový profil s tóny manga, pomeranče a karamelu.

Více informací zde.

Osvěžující letní čajové nápoje

Letošní léto je opravdu horké, a tak není nic lepšího než se osvěžit ledovým čajem. Představujeme vám jednoduché recepty na ledové čaje, které vás zaručeně ochladí a osvěží.

Ledový čaj macerovaný přes noc

Ingredience:

15 gramů sypaného čaje (zelený, černý, bílý, bylinkový, ovocný nebo jakýkoli jiný podle vaší preference)
1 litr studené vody

Postup:

Příprava čaje: Odměřte 15 gramů sypaného čaje. Pokud nemáte váhu, je to přibližně 2 až 3 polévkové lžíce, v závislosti na druhu čaje.
Macerace: Nasypte čajové lístky do nádoby, která se dá dobře uzavřít (například skleněný džbán s víkem nebo velká sklenice). Zalijte čaj studenou vodou. Nádobu uzavřete a dejte ji do ledničky.
Louhování: Nechte čaj louhovat přes noc, ideálně 8 až 12 hodin.
Servírování: Po maceraci čaj sceďte, abyste odstranili čajové lístky. Nalijte čaj do sklenic s ledem. Podle chuti můžete přidat plátky citronu, lístky máty nebo trochu medu či cukru.

Tipy:

Experimentujte s různými druhy čajů a objevíte, který vám chutná nejvíce.
Pokud máte rádi ochucené nápoje, přidejte do vody před macerací i ovoce (například plátky citrusů, bobule nebo kousky jablek) nebo bylinky (například máta nebo bazalka).

Výhody macerace:

Jemnější chuť: Pomalé louhování ve studené vodě zajistí jemnější a hladší chuť čaje.
Aroma: Čaj si lépe uchová své přirozené aroma.
Osvěžení: Ledový čaj je skvělým osvěžením zejména v horkých letních dnech.

MIA TEA Ledový čaj s ovocným pyré

Dodejte vašemu ledovému čaji nový rozměr přidáním ovocného pyré. Zkuste například:

MIA TEA Zelený jasmínový čaj s mučenkovým pyré
MIA TEA Earl Grey s limetkovým pyré
MIA TEA Ceylon / Milky Oolong s rebarborovým pyré
Tip: Na velkou sklenici čaje cca 4 dcl přidejte 2-3 cl pyré. Vhodná příchuť také broskev pro letní dny.

Pro více informací a nákup našich sypaných čajů klikněte zde.

P.S. Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete poradit s výběrem, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás!

 

Zpět na články