MiaCrew: Verča

18. 9. 2024

Chcete se dozvědět více o našem týmu a našich úžasných členech? Tento měsíc vám představíme Verču.

Jak se jmenuješ a o co se primárně v Mia Coffee staráš?
 
Jmenuji se Veronika a moje práce zahrnuje péči o naše B2B zákazníky, správu e-shopu, koordinaci skladu a zajištění celkové spokojenosti všech, kdo s námi spolupracují. K tomu patří i řešení každodenních úkolů, jako je například komunikace po telefonu, což se stalo tak trochu neoddělitelnou součástí mého pracovního dne. (smích)

Co tě na práci nejvíce baví?
Ráda pomáhám našim zákazníkům s výběrem kávy a ráda jim doporučuji i další produkty z našeho sortimentu, abychom jim zajistili ten nejlepší zážitek. Jejich spokojenost je pro mě vždy tou největší odměnou a motivací. Na své práci si také vážím toho, že tady všichni pracujeme jako dobře sehraný tým, kde si navzájem pomáháme a podporujeme se. Díky tomu je pracovní prostředí nejen příjemné, ale i efektivní.

Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?
 Ráno začínám tím, že důkladně zkontroluji sklad, abych se ujistila, že kluci mají ve svých autech připravené veškeré zboží, které mají ten den doručit. Je pro mě důležité, aby nic nechybělo a vše probíhalo hladce. Poté se zaměřím na náš e-shop, kde se postarám o to, aby byly všechny balíčky co nejrychleji zpracovány a odeslány zákazníkům, protože rychlost a spolehlivost jsou klíčové. Odpoledne se obvykle věnuji telefonickému kontaktu s našimi B2B zákazníky. S každým zákazníkem projdu jejich potřeby, vytvořím objednávku a zajistím, aby byla správně zabalena nebo připravena k závozu.

Jak ses dostala do světa kávy?
Už během studia jsem měla příležitost absolvovat baristický kurz, který mi dal pevné základy v přípravě kvalitní kávy. Od střední školy jsem pak pracovala brigádně v různých restauracích, kde jsem pravidelně připravovala kávu a prohlubovala své dovednosti v tomto oboru. Tato zkušenost mě naučila nejen techniky přípravy kávy, ale také jak jednat se zákazníky a zajistit jejich spokojenost.

Espresso nebo filtr?
Určitě espresso.

Jaká je tvoje nejoblíbenější káva?
Mám ráda spíše sladší kávy. Z těch našich je to tedy určitě Brazílie Minas Gerais.

A co technologie? Se kterým kávovarem nejraději pracuješ?
S naším Jurouškem (automatický kávovar Jura) mě baví, že ke skvělému šálku kávy stačí jen jedno kliknutí. Je úžasné, jak snadné a rychlé může být připravit profesionální kávu, aniž by člověk musel mít hlubší znalosti. Jinak ale s technologiemi tolik do kontaktu nepřicházím – baví mě především ta část, která souvisí s kávou a péčí o zákazníky.

Kdyby sis mohla dát s kýmkoli na světě kávu, kdo by to byl?
Byl by to asi  farmář, který kávu pěstuje, protože by mě fascinovalo slyšet jeho příběh a zkušenosti z první ruky.

Co zrovna děláš a o co se zajímáš, když nejsi v práci?
Ráda sportuji a ve volném čase se věnuji fitku a běhu. Jako malá jsem závodně plavala, což mě baví dodnes, takže se k plavání často vracím. Kromě sportu miluji cestování a objevování nových míst. Ve chvílích volna proto často vyrážíme s přítelem na různé výlety, kde si užíváme krásy přírody a poznávání nových destinací.

Máš nějakou vysněnou oblast, kde by sis chtěla dát kávu?
Z míst, odkud pocházejí naše kávy, mě nejvíc fascinuje Afrika. Je to kontinent s bohatou kávovou tradicí a rozmanitými chutěmi, které mě vždy zaujmou. Ráda bych jednou navštívila tamní plantáže a zažila atmosféru přímo u zdroje. Afrika mě láká nejen kvůli kávě, ale také kvůli své kultuře, přírodě a historii, které bych chtěla blíže poznat.

Zpět na články