Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Espresso
Espresso
Espresso

Etiopie, Beshasha

Kapsle, 10ks

S našimi kávovými kapslemi, které jsou kompatibilní s kávovary Nespresso Original, získáte dokonalý šálek kávy bez námahy. V kapsli naleznete výběrovou kávu, která vám zaručí dokonály požitek.

více

Chuťová charakteristika Citrón, Broskev, Limetka
Zpracování Promyté
Země původu Etiopie, Jimma
Forma Kapsle

Skladem
190 Kč s DPH

Poznejte kávu z Etiopie v kapsli.

Popis

Složení

V kapsli naleznete kávu z Etiopie od farmáře Mustefy Abakenna, který obhospodařuje 18 ha půdy poblíž Agaro v regionu Jimma. V roce 2018 založil stanici Beshasha, kde zpracovává svou kávu. V roce 2020 přikoupil mycí stanici Kabira pro příjem třešní od místních pěstitelů. Třešně se následně zpracovávají v Beshasha a Kabira, přičemž část produkce je promytá a část naturální. Mustefa kvůli nedostatku vody fermentuje kávu jen 8 hodin před sušením. Tím podporuje místní farmáře a etiopské kávové dědictví.

 

Kompostovatelné!

Naše kapsle jsou navrženy s ohledem na životní prostředí, jsou 100% kompostovatelné, což znamená, že můžete snadno přispět k udržitelnosti tím, že je odložíte do kompostu.

 

Doporučení pro přípravu

Kapsli před použitím protřepejte. Pro nejlepší výslednou chuť extrahujte 25 - 30 g výsledné kávy. Nejlepší chuti dosáhnete s filtrovanou nebo balenou vodou.

 

Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.

Objevte všechny kávy

Káva Mia Coffee

Nevíte si rady jak připravit kávu? Podívejte se do naší sekce „Naučte se“.

Metoda

Espresso

Espresso

Správné nastavení espressa je nezbytnou dovedností pro každého baristu. To, jak rychle se mletá káva rozpouští ve vodě, výrazně ovlivňuje chuť výsledného nápoje. Chuť espressa závisí na množství použité kávy, celkové hmotnosti nápoje a čase, který je potřeba k jeho přípravě. Pomocí jednoduchého poměru a několika kroků můžeme vytvořit skvěle vyvážené a chutné espresso.

Zjistit více
Pour-Over

Pour-Over

S konvicí, dripperem a filtrem připravíte kávu metodou pour-over, která zaručuje čistou chuť. Tato metoda je vhodná pro různé druhy kávy, avšak nejlépe vyniknou zrna se světlým až středním pražením a jemnou aciditou. Mezi nejuznávanější techniky pour-over patří V60, která vykouzlí čistou chuť i výrazné aroma. Tento recept je ideální pro jednu porci V60.

Zjistit více
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický způsob přípravy kávy. Přestože není vždy dostatečně doceněný, může při správném použití přinést skvělé výsledky. Kávová zrna jsou při přípravě zcela ponořena v horké vodě, což dodává nápoji intenzivní sladkou chuť. To oceníte zejména při přidání mléka, protože síla kávy zůstává zachována. French press je ideální pro více lidí a přirozeně sladké kávy.

Zjistit více
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikající přístroj na přípravu kávy, který využívá vysoký tlak k extrakci a přináší skvělý šálek. To znamená, že můžete používat kávu praženou na espresso i na filtr. AeroPress je zábavný přístroj, který vám umožňuje snadno připravit jeden šálek kávy – je čistější než French press, ale chuťově hutnější než kávy filtrované metodou pour-over.

Zjistit více
Cold Brew

Cold Brew

Horké letní měsíce jsou skvělým časem na přípravu našeho oblíbeného cold brew. Tato káva nabízí přirozeně sladkou a koncentrovanou chuť, kterou lze vyzkoušet třeba s mlékem nebo jen tak s ledem pro osvěžení. Doporučujeme kávová zrna s výraznou chutí a intenzivní sladkostí, aby bylo cold brew plný chutí. Pokud nemáte speciální nádobu, můžete si ho připravit jako my ve French pressu.

Zjistit více
Moka konvička

Moka konvička

Moka konvička, vynalezená v roce 1933 Alfonsem Bialettim, je ikonou italské kávové kultury, vedle klasického kávavoru. Je oblíbená pro svůj jednoduchý, rychlý proces a výslednou plnou a sladkou chuť. Existuje mnoho různých modelů, a proto je důležité přizpůsobit recept velikosti konvičky. My používáme standardní tříšálkovou variantu a zde je náš postup.

Zjistit více