Keňa, Gatugi AA
Lehký a ovocný filtr, 250g
Promytě zpracovaná káva z Keni vyniká svojí lehkou a svěží chutí. Skvělá volba pro každodenní šálek.
vícePoznejte kávu z úrodné oblasti Nyeri.
Popis
Nyeri County leží mezi pohořím Aberdare a horou Mount Kenya a je známý chladným podnebím a úrodnými centrálními vysočinami. Správní centrum Nyeri slouží jako výchozí bod pro návštěvy národního parku Aberdare a Mount Kenya. Region nabízí ideální podmínky pro pěstování kávy díky úrodné půdě, pravidelným srážkám a vysoké nadmořské výšce. Tyto faktory spolu s chladnými nočními teplotami zpomalují zrání kávových zrn, což přispívá k jejich husté struktuře, vysoké kyselosti, plnému tělu a chutím připomínajícím zralé ovoce.
Gatugi je šarže kávy pocházející z družstva Othaya Farmer's Cooperative Society, které zahrnuje 18 mokrých mlýnů založených již v 50. letech 20. století. Zpracovna Gatugi se nachází ve výšce téměř 1900 metrů nad mořem u řeky Ichamama, napájené lesem Karima. Přibližně 500 členů družstva přiváží své sklizně právě sem, kde probíhá třídění třešní, odslupkování, promývání a sušení. Ve zpracovatelské stanici jsou zrna uchovávána v pergamenu po dobu tří týdnů, než se provede loupání, čištění a třídění podle velikosti. Tento proces zajišťuje vysokou kvalitu a jedinečný chuťový profil kávy.