Kolumbie / Asobombo / 100% Arabika
Výběrová káva z naší pražírny, 1000g
Tuto kávu vypěstovali drobní pěstitelé v Alto del Obispo v San Agustin v regionu Huila. Kávu pěstují farmáři v nadmořské výšce kolem 1 700 až 1 800 metrů nad mořem. Průměrná rozloha farem je asi 3 hektary.
Zemědělci, kteří produkují tuto šarži jsou součástí Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza, zkráceně Asombombo. Asobombo založil Luis Alfredo Diaz s cílem zlepšit přístup na trh a dosáhnout spravedlivých a udržitelných cen za svou kávu. Dnes mají její členové v Huile, Caquetá, Cauce a Nariño certifikát BIO a prodávají svou kávu se společností Asobombo, aby získali vyšší ceny za svou tvrdou práci.
Zemědělci ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na svých farmách. Třešně loupou na malých ručních rozvlákňovačích a fermentují je přibližně 30 až 34 hodin. Po fermentaci se zrna omyjí v čisté vodě a uloží se k sušení, obvykle v parabolických sušárnách. Zrna často prohrabávají, aby zajistili rovnoměrné sušení. Káva se suší přibližně 17 až 20 dní.