Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva

Kolumbie, El Silencio

Svěží a sladký filtr, 250g

Káva odrůdy Pink Bourbon vás okouzlí svěží, a přitom sladkou chutí mandarinek a papáji.

více

Ideální využití Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Mandarinka, Papája, Oříšek
Nadmořská výška 1700-2100 m n.m.
Zpracování Promyté
Odrůda Arabika / Pink Bourbon
Země původu Kolumbie, Piendamó, Cauca
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladem
310 Kč s DPH

Ochutnejte odrůdu Pink Bourbon z Kolumbie.

Popis

Robinson Rivera Muelas je pěstitel z Piendamó, Cauca. Na farmě El Silencio (1740 m n. m.) pěstuje odrůdu caturra a ročně vyprodukuje 7000 kg kávy. Jako zakládající člen Asociace pěstitelů kávy Kolumbie (ACC) pomáhá místním farmářům se zlepšováním pěstitelských a zpracovatelských postupů. ACC je nezisková organizace drobných pěstitelů kávy, založená v roce 2016 v Piendamó. Usiluje o zlepšení kvality kávy od pěstování po prodej, čímž podporuje farmáře i přírodu. Sdružuje 77 členů s průměrně 1,5 ha půdy v nadmořské výšce 1700–2100 m.

Pěstují se zde odrůdy castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a Colombia. Organizace provozuje laboratoř pro hodnocení kávy Q-Graderem a loni odkoupila 900 000 kg kávy, z toho 20 000 kg s hodnocením 86+ bodů.

Tento lot je zpracován promytou metodou, kdy se zralé třešně třídí plovoucí metodou a oxidují 8 hodin. Poté se vyloupou, fermentují přes noc (14–16 hodin), propláchnou a suší v parabolických sušárnách 4–6 dní, dokud není dosaženo požadované vlhkosti. 

Nevíte si rady jak připravit kávu? Podívejte se do naší sekce „Naučte se“.

Metoda

Espresso

Espresso

Správné nastavení espressa je nezbytnou dovedností pro každého baristu. To, jak rychle se mletá káva rozpouští ve vodě, výrazně ovlivňuje chuť výsledného nápoje. Chuť espressa závisí na množství použité kávy, celkové hmotnosti nápoje a čase, který je potřeba k jeho přípravě. Pomocí jednoduchého poměru a několika kroků můžeme vytvořit skvěle vyvážené a chutné espresso.

Zjistit více
Pour-Over

Pour-Over

S konvicí, dripperem a filtrem připravíte kávu metodou pour-over, která zaručuje čistou chuť. Tato metoda je vhodná pro různé druhy kávy, avšak nejlépe vyniknou zrna se světlým až středním pražením a jemnou aciditou. Mezi nejuznávanější techniky pour-over patří V60, která vykouzlí čistou chuť i výrazné aroma. Tento recept je ideální pro jednu porci V60.

Zjistit více
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický způsob přípravy kávy. Přestože není vždy dostatečně doceněný, může při správném použití přinést skvělé výsledky. Kávová zrna jsou při přípravě zcela ponořena v horké vodě, což dodává nápoji intenzivní sladkou chuť. To oceníte zejména při přidání mléka, protože síla kávy zůstává zachována. French press je ideální pro více lidí a přirozeně sladké kávy.

Zjistit více
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikající přístroj na přípravu kávy, který využívá vysoký tlak k extrakci a přináší skvělý šálek. To znamená, že můžete používat kávu praženou na espresso i na filtr. AeroPress je zábavný přístroj, který vám umožňuje snadno připravit jeden šálek kávy – je čistější než French press, ale chuťově hutnější než kávy filtrované metodou pour-over.

Zjistit více
Cold Brew

Cold Brew

Horké letní měsíce jsou skvělým časem na přípravu našeho oblíbeného cold brew. Tato káva nabízí přirozeně sladkou a koncentrovanou chuť, kterou lze vyzkoušet třeba s mlékem nebo jen tak s ledem pro osvěžení. Doporučujeme kávová zrna s výraznou chutí a intenzivní sladkostí, aby bylo cold brew plný chutí. Pokud nemáte speciální nádobu, můžete si ho připravit jako my ve French pressu.

Zjistit více
Moka konvička

Moka konvička

Moka konvička, vynalezená v roce 1933 Alfonsem Bialettim, je ikonou italské kávové kultury, vedle klasického kávavoru. Je oblíbená pro svůj jednoduchý, rychlý proces a výslednou plnou a sladkou chuť. Existuje mnoho různých modelů, a proto je důležité přizpůsobit recept velikosti konvičky. My používáme standardní tříšálkovou variantu a zde je náš postup.

Zjistit více