Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání

French press

French press je jednoduchý a klasický způsob přípravy kávy. Přestože není vždy dostatečně doceněný, může při správném použití přinést skvělé výsledky. Kávová zrna jsou při přípravě zcela ponořena v horké vodě, což dodává nápoji intenzivní sladkou chuť. To oceníte zejména při přidání mléka, protože síla kávy zůstává zachována. French press je ideální pro více lidí a přirozeně sladké kávy.



Recept

Poměr kávy k vodě: 19:300 g (1:16)
Káva: 19 g (hrubé mletí)
Voda: 300 ml
Doba extrakce: 4:00 min
Teplota pro extrakci: 93-96 °C

Naučte se dělat french press jako pravý barista.

Krok 01

Před přidáním mleté kávy doporučujeme nalít do French pressu horkou vodu a poté ji vylít. Tento krok přístroj důkladně ohřeje a zlepší proces extrakce.

Krok 02

Ohřejte vodu na optimální teplotu 93-96 °C. Nasypte do Frech pressu 19 g kávy, zalijte 300 ml vody a promíchejte.

Krok 03

V čase 3:30 kávu promíchejte a seberte pěnu z povrchu. Káva klesne na dno a na vrchu zůstane zbytek pěny. Před stlačením seberte vrchní vrstvu pěny lžící a vyhoďte ji. Odstranění pěny pomůže vytvořit čistší šálek kávy.

Krok 04

V čase 4:00 kdy káva odpočívala po míchání a odstranění pěny, je čas připojit filtr a pomalu stlačit. Je důležité stlačovat pomalu, aby se zabránilo protlačení sedimentu skrz síťový filtr do vašeho šálku. Kávu následně přelejte do nové konvice nebo rozlejte do šálků a můžete degustovat.

Kde můžete naše produkty ochutnat? Prozkoumejte naše realizace a zjistěte, kde na nás můžete narazit.

Buďte neustále v obraze. Inspirujte se ze světa kávy a čajů.

BLOG

„BARÚ – kousek Belgie ve vašem šálku.“

3. 11. 2024

Nová vizuální identita Mia Coffee

15. 10. 2024

MiaCrew: Verča

18. 9. 2024