Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garance kvality / Rychlé odeslání

Moka konvička

Moka konvička, vynalezená v roce 1933 Alfonsem Bialettim, je ikonou italské kávové kultury, vedle klasického kávavoru. Je oblíbená pro svůj jednoduchý, rychlý proces a výslednou plnou a sladkou chuť. Existuje mnoho různých modelů, a proto je důležité přizpůsobit recept velikosti konvičky. My používáme standardní tříšálkovou variantu a zde je náš postup.



Recept

Poměr kávy k vodě: 18:160 g (1:9)
Káva: 18 g (jemné mletí)
Voda: 160 ml
Doba extrakce: 3:00-4:00 min
Teplota pro extrakci: 98 °C

Naučte se dělat moka konvičku jako pravý barista.

Krok 01

Zahřejte vodu v rychlovarné konvici na 98 °C nebo těsně pod bod varu. Nalijte ji do spodní části Moka konvičky až těsně pod ventil, což v našem případě znamená 160 ml pro tříšálkovou konvičku. Použití horké vody v moka konvičce pomáhá předejít kovové chuti.

Krok 02

Nasypte do košíku čerstvě namletou kávu a vyrovnejte ji, aniž byste ji stlačili. Pro naši konvičku jsme použili 18 g jemně mleté kávy, podobně jako na espresso. Káva by měla být zarovnána až po okraj košíku.

Krok 03

Vložte košík do spodní části a přišroubujte vrchní část Moka konvičky. Postavte konvičku na sporák na 3/4 výkonu a nechte víčko otevřené, aby se zabránilo kondenzaci. Asi za 2 minuty byste měli vidět první kapky kávy. Zavřete víko a snižte teplotu.

Krok 04

Když je konvička téměř plná, sundejte ji z ohně. Celý proces by měl trvat přibližně 3 až 4 minuty. Kávu nechte chvilku odpočinout, zamíchejte a můžete servírovat.

Kde můžete naše produkty ochutnat? Prozkoumejte naše realizace a zjistěte, kde na nás můžete narazit.

Buďte neustále v obraze. Inspirujte se ze světa kávy a čajů.

BLOG

„BARÚ – kousek Belgie ve vašem šálku.“

3. 11. 2024

Nová vizuální identita Mia Coffee

15. 10. 2024

MiaCrew: Verča

18. 9. 2024