Poznejte kávu z Nikaragui.
Popis
Cafetos de Segovia, založená v roce 2015 sestrami Anou a Marthou Albir Sotomayor, navazuje na rodinnou tradici pěstování kávy v Nikaragui. Družstvo zaměstnává přes 40 sezónních a osm stálých pracovníků a zaměřuje se na zpracování a export kvalitní kávy. Farma San Antonio, pojmenovaná po svatém Antonínovi, patří od roku 2010 Angelice Maríi Hernández López. V nadmořské výšce 1400–1600 metrů na 3,65 hektarech pěstuje odrůdy Catuai rojo, Caturra a Parainema. Sklizeň probíhá od prosince do dubna.
Po fermentaci 24–36 hodin se káva promývá a suší na afrických postelích pod krytými konstrukcemi. Po usušení měsíc odpočívá, poté je vyloupána, roztříděna a zabalena k exportu. San Antonio podporuje udržitelné zemědělství a odměňuje pěstitele za kvalitní produkci. Plánují vylepšit mokré zpracování, aby zvýšili efektivitu a kvalitu.


Vyzkoušejte naše nejoblíbenější zrnka.
Káva Mia Coffee

Nikaragua, San Antonio
Sladké a hedvábné espresso, 250g

Kolumbie, El Silencio
Svěží a sladký filtr, 250g

Peru, Pedro Garcia
Čisté a vyvážené espresso, 250g

Peru, Paco
Sladký a hedvábný filtr, 250g

Brazílie, Minas Gerais
Sladké a plné espresso, 250g
